DMW's Youtube Channel

Game changer Standek is serious, strong and humble. Coming from a family of seven, he is the first born. Everyone in the family...

An infusion of floating tones, straightforward rhythms and soothing melodies Sharing a lengthy musical history together, Finnish...

/ 0

News

Vastavirtaorkesteri

30th Aug '18

Vastavirtaista musiikkia lokeroimattomalla tyylillä

Tulossa julkaisuun “Ajan virta” 31.8.2018

Vastavirtaorkesteri kasattiin tamperelaismuusikoista vuonna 2013 ja nyt vuonna 2018 uudenlaista genrerajat ylittävää musiikkia on yllättäen kertynyt reilusti yli tuplalevyllisen verran. Omanlaisen rouheita kappaleita kaikki.

Vastavirtaorkesterissa ei vain laatu ratkaise, vaan myös määrä. Runsaan kappalelistan lisäksi kokoonpano herättää kunnioitusta:

Joni Seppälä- laulu

Johanna Pätsi- laulu

Saara Samane- laulu

Katwi Koivisto- laulu

Paula Toivonen- huilu, laulu

Inari Ruonanmaa- saksofoni

Markku Viippo- trumpetti

Jyri Piekäinen- basso

Ville Pesonen- kitara, haitari, mandoliini

Joni Kulmala- piano, kosketinsoittimet

Panu Kotila- kitara

Markus Nokelainen- rummut

Timi Härkönen- lyömäsoittimet

Kappaleita on vaikea lokeroida ja niiden parissa viihtyy ilahtuen ja vakavoituen tilanteesta riippuen. Tällainen lokeroimaton musiikki on ajatonta, mutta silti se onnistuu yllättämään kuulijan nyt tässä ajassa.

Vuosien varrella Vastavirtaorkesterille tekstejä ovat kirjoittaneet mm. Jaakko Laitinen, Hans Herrala, Timo Seppälä, Rauni Anita Martikainen, Eetu Huovinen, Sonja Sinivuori, Petri Soini ja Laura Järviluoma. Kappaleita on ollut tulkitsemassa omien laulajien lisäksi mm. Ville Leinonen ja J.K. Ihalainen.